Samtalsterapi som hjälper

God förmiddag gott folk! Jag hoppas att ni mår bra och att ni har en riktigt fin dag. Med förhoppningen att göra er dag ytterligare lite bättre tänkte jag nu skriva ett inlägg till er. Tanken är att det ska handla om samtalsterapi rent allmänt och samtalsterapi online.

Att sätta sig ner med någon och lätta på sitt hjärta, hur härligt är inte det? Att bara kunna säga allt man tänker på utan att bli dömd på något sätt, det är betydligt mycket bättre än att gå och hålla på det man tänker. Jag tror säkerligen att några av er kan hålla med om att det nästan känns som att man blir några kilo lättare när man har kunnat ventilera och “spy” ur sig det man länge gått och tänkt på. Så känner i alla fall jag. Med det vill jag säga, bär inte runt på dina tankar utan hitta någon som du kan ventilera med när det behövs.

I vissa fall kan det vara svårt att hitta någon som man kan ventilera om allt med, ibland kan det vara till sin fördel att den här personen är utomstående. Alltså att det är en person som du inte känner, ingen i din familj eller kompiskrets utan en helt neutral person. Just därför kan det vara skönt att gå på samtalsterapi hos någon helt anonym, då behöver du i princip inte ha några spärrar.

Just nu ser världen ut som den gör och man ska försöka undvika att träffa för många människor, därför är det perfekt att det finns samtalsterapi online. På så sätt kan du få hjälpen du behöver, du har någon att prata ut med, samtidigt som du inte träffar mer människor än vad du behöver. Samtalsterapi online gör även att du kan sitta bekvämt hemma, du behöver inte röra dig ur fläcken.